Pernilla

2019 - Nytt kapitel: Torpet i skogen

Den här bloggen har varit vilande i några år. När jag startade den 2012 var det för att hålla vänner och familj uppdaterade om mitt och Antons liv när vi hade flyttat från Stockholm. Vi flyttade ju tillbaka till Stockholm och bloggen hamnade lite i glömska.

Men nu har vi flyttat igen! Anton och jag köpte ett mysigt rött torp med vita knutar ute i skogen strax utanför Bollebygd i augusti iår 2019. Vi tycker fortfarande att det är den bästa investeringen hittills!

 
 

Vi har en del att renovera och fixa med huset och det känns än både roligt och utvecklande. Det blir dock spännande när den riktiga vintern kommer och elräkningen går i taket! Vi har förstås planer på att utveckla och förbättra huset och även värmesystem/isolering och dyl ingår. Men en sak i taget!

 

Nu har ju alla löven trillar ner och det är inte riiiktigt lika mysigt att vara ute i trädgården såvida inte solen skiner. Men när vi flyttade hit under sensommaren hade både Anton och jag svårt att vara inomhus på vår lediga tid! Vi har en rymlig och varierande tomt/trädgård som känns lite som en sovande potentiell pärla. Jag som vill odla grönsaker har byggt ihop odlingslådor, grävt upp gräsmattan på ett ställe, hämtat hästgödsel från några närliggande vänner med hästar och samlat trädgårdsrent och dyl för att försöka göra en odlingsbädd/odlingslasagne som så småningom blir till jord.

Vi har planterat lite blommor, plockat mängder med svamp, åtgärdat stuprör och liknande. Skrotat runt på tomten och i skogen helt enkelt, levt livet. Här uppe i skogen har vi några enstaka grannar men det är i övrigt helt tyst här. Total tystnad. Förutom skogens och naturens ljud. Det är helt underbart.

Mamma och pappa och Tui var och hälsade på. Anton hittade en väldigt övervuxen uteplats som grävdes fram.
 
Vi struntade i att packa upp våra flyttlådor i många många veckor. Det mesta åkte upp på den halvklara övervåningen. Men nu när det är kallt ute är man lite mer sugen på att ta tag i alla projekt och idéer med huset på insidan. Vi vill göra om köket, jag vill bygga om den livsfarligt branta trappan och för att inte tala om att spackla klart och måla på övervåningen (när vi köpte huset var övervåningen inte riktigt klarrenoverad). Men jag har också genom åren tittat på många tv-program där folk renoverar hus och något som många tycks göra är att ha många projekt igång samtidigt men aldrig riktigt slutföra dem. Den fällan vill jag inte hamna i.

Så på senaste tiden har jag och Anton som mål att göra klart övervåningen. Anton har ordnat med elen och jag har spacklat gipsväggarna och har stött på lite problem/frågetecken. Lyckligtvis minns jag från besiktningen av huset i våras att vår trevliga besiktningsman uppmuntrade oss till att ta kontakt om vi hade några frågor, så det har jag gjort och väntar ivrigt på svar!

 

Anton och jag har varsin målbild om huset/tomten som jag tror kompletterar varandra och vi längtar ivrigt efter att allt ska bli klart! Vi har tex en hel del idéer om en förfallen byggnad på tomten, tankar om växthus och en uteplats med tak över, såklart kommer ju allt ta tid! Det är bara att njuta under arbetets gång. Jag hoppas att jag lägger upp massor framöver om våra projekt här på bloggen!

 En frostig morgon gick jag ut bakom huset för att plocka lite svamp (genomfrusen). Både ljuset och skörden var fantastisk.